miercuri, 5 februarie 2014

Oferta Naţională a eurocandidaţilor CNSC

Consiliul Naţional al Societăţii Civile, în încercarea sa de a înainta o listă proprie de candidaţi pentru alegerile europarlamentare,  propune electoratului o Ofertă Naţională în care se regăsesc principalele direcţii pe care eventualii europarlamentari CNSC le vor urma în cadrul activităţii pe care o vor desfăşura în Parlamentul European.

În acest scop, cei care vor fi nominalizaţi şi vor accepta să candideze din partea CNSC vor încheia un Protocol pentru asumarea promovării cu prioritate a punctelor din Oferta Naţională a CNSC.
Pe baza acestui Protocol, europarlamentarii societăţii civile româneşti se obligă să prezinte rapoarte periodice sau la cerere, asupra activităţii desfăşurate.
În acest fel, va exista un control permanent al societăţii civile asupra modului în care aleşii săi îşi îndeplinesc îndatoririle asumate faţă de naţiune.

În procesul de propunere, selectare şi nominalizare oficială a candidaţilor se va ţine cont de acele persoane / personalităţi ale societăţii civile care au dovedit prin diverse poziţii publice că pot susţine în mod argumentat şi pot promova adevăratele interese naţionale ale României şi poporului român prin intervenţii şi inţiative legislative la nivelul Parlamentului European.

În activităţile lor, europarlamentarii CNSC pleacă de la realităţile că:
- Uniunea Europeană se află încă într-o stare de construcţiepolitico-economică experimentală;
- În Parlamentul European se propun legi care reglementează prioritar relaţiile la nivel european, deci nu legi cu caracter particular naţional.

Personal, consider că un candidat pentru europarlamentare trebuie să-şi asume o agendă minimală care să pună România pe picior de egalitate şi reciprocitate cu celelalte ţări membre ale UE, concomitent cu apărarea valorilor proprii naţionale.
În acest scop aş propune 10 direcţii pe care eurocandidaţii CNSC ar putea să se concentreze şi să acţioneze ca grup:

1. Uniunea Europeană trebuie să se bazeze pe state naţionale stabile şi puternice.
Argument:  - Nu se poate construi un colos cu picioare de lut.
Principiul greşit, antinaţional promovat, inclusiv de preşedintele României, Traian Băsescu: 
România trebuie să renunţe la unele atribute de suveranitate pentru o UE puternică,
trebuie înlocuit cu:
State puternice naţionale - o Europă puternică.
State slabe - birocraţie europeană puternică cu tendinţe discreţionare şi o Europă dezbinată 

2. Uniunea Europeană trebuie să se regăsească sub forma unei confederaţii de state egale în drepturi, suverane şi independente politic, conlucrând într-o structură asociativă economică şi înlocuind subordonarea politică centralizată prin consultare politică colegială.
Argument
UE tinde să preia formele centralizate ale fostului URSS, în care aparatul birocratic ocoleşte consultarea populară reală şi concentrează toată puterea prin jocuri oculte în mâinile unor iniţiaţi.

3. Protejarea şi susţinerea valorilor tradiţionale morale şi etice naţionale, inclusiv ale familiei tradiţionale, pornind de la tradiţia şi dezvoltarea istorică a poporului român în cadrul familiei europene.

4. Opoziţia totală faţă de introducerea legislaţiilor privind autonomiile bazate pe criterii etnice.

5. Susţinerea principiilor de egalitate între toate ţările membre ale UE, fără discriminare bazată pe interpretări politice partizane ale aplicării legislaţiilor naţionale.

6. Legea Reciprocităţii prin aplicare principiilor de reciprocitate în relaţiile bilaterale cu alte ţări membre ale UE.
Argument:
Dacă o ţară introduce anumite restricţii faţă de cetăţenii unei ţări, acelaşi tratament intră automat în vigoare faţă de cetăţenii ţării iniţiatoare prin aplicarea Legii Reciprocităţii.
În acest fel, se micşorează tendinţele derapajelor extremiste la nivel European.
De exemplu, dacă propunerea eurodeputatului german Elmar Brok de amprentare a românilor s-ar legifera în Germania, atunci, acelaşi lucru s-ar aplica automat şi cetăţenilor germani.

7. Legea Controlulului Migraţiei Legale a Forţei de Muncă între ţările UE, concomitent cu interzicerea migraţiei copiilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă dincolo de spaţiul naţional.
Argument:
În acest fel, copiii sunt protejaţi de atragerea în activităţi ilegale şi li se asigură o dezvoltare normală în cadrul natural naţional până la momentul în care parintele îi poate asigura condiţii propice.

8. Protecţia pieţei muncii comunitare prin limitarea imigraţiei din spaţiul extracomunitar concomitent cu dreptul statelor naţionale de a-şi stabili singure necesarul forţei de muncă extracomunitare pe piaţa internă.

9. Legea Sponsorizării ţărilor cu statut de ţară asociată a UE, prin asumarea de către ţările membre UE direct interesate şi din imediata vecinătate a rolului de sprijin activ şi de “ambassador” în cadrul UE.

10. Ca reprezentanţi ai poporului român, europarlamentarii CNSC îşi asumă responsabilitatea reprezentării intereselor românilor, cu precădere cei din ţările aflate în ţări din imediata vecinătate care nu sunt membre UE (Basarabia, Ucraina, Serbia).
 
Mircea Popescu
Coordonator CNSC pentru Basarabia si Diaspora 
m.popescu@sbcglobal.net

61 de comentarii:

  1. Voi reveni cu argumente si completari care sper sa-i ajute pe eventualii candidati din partea societatii civile.

    Mircea Popescu
    http://mipopescu.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum se va vedea adevarata forta si capacitate a SCMD ca sindicat declarat national si organizator al timidei societati civile romanesti.
    Daca SCMD nu reuseste sa formeze o alianta politica si sa gestioneze o lista proprie de 42 de candidati la PE (numarul maxim, pentru a profita de facilitatile oferite de lege, cum ar fi timpii gratuiti de antena la radio si TV) se va compromite pe termen lung, isi va pierde din credibilitatea castigata cu mare truda de catre miile de voluntari rezervisti.
    Opinia mea este ca, in acest context, SCMD nu are decat varianta implicarii si promovarii unei liste unice de candidati ai CNSC. Statul pe margine sau ascunderea in spatele unui independent va avea drept consecinta izolarea sindicatului si neluarea sa in seama de catre partidele politice aflate la guvernare sau in opozitie.
    Membrii SCMD care acuza sindicatul de "politizare" sa se gandeasca de doua ori mai inainte de a emite astfel de etichetari. SCMD nu poate exista doar pentru a apara pensiile rezervistilor. Este o mentalitate rusinoasa, absurda, pana la urma. SCMD trebuie sa promoveze valorile si interesele nationale. Altfel va muri.
    Col. ret. Banescu Costel

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca SCMD are de rezolvat o mare dilema: Cum poate sprijini candidatii independenti valorosi si sa promoveze, in acelasi timp, si o lista proprie de candidati?
    Practic, este imposibil. Trebuie sa opteze ori pentru lista ori pentru 1-2 candidati independenti

    Alegator nedumerit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca cea mai mare problema va fi ordinea celor 42 (sau cati vor f)i de candidati pe lista. Aici, partidele politice rezolva relativ simplu: cine sponsorizeaza/cotizeaza mai mult la partid, acela este pus in fruntea listei.
      CNSC-ul nu poate face asa ceva!...Si atunci, cum va proceda?

      Ștergere
    2. Domnule Ranciog, esti in mare eroare din cel putin doua considerente astfel: protocoalele incheiate IN TERITORIU cu USL nu inseamna angajament politic fata de parteneri ci angajament ELECTORAL pentru a ne atinge niste scopuri.Ce ati facut domniile voastre la BUCURESTI cu fituica semnata pe picior esre angajament politic dar nu fata de USL ci fata de dusmanii sai.In alta ordine de idei CNSC -ul nu se confunda cu SCMD-ul si nu e condus de CD.La CNR nu s-a votat nimic in legatura cu colaborarea cu CNSC la europarlamentare si nici cu noul partid UDR cu care negociatipe sub masa.Daca vreti sa bagati sindicatul in politica cereti acordul CNR. Draga BOBOC GRIGORE te saluta colegul tau Gerula din OLTENIA.

      Ștergere
  4. Stie cineva daca basarabenii care au cetatenie romana pot candida la alegerile pentru PE?

    RăspundețiȘtergere
  5. DACA CNSC DA MICI SI BERE, EU VOTEZ CNSC. DACA DA SI UN PACHET DE MALAI, ADUC TOATA FAMELIA LA VOT.
    CETATEAN TURMENTAT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma inscriu si eu la mici si bere ! Daca se da si o punga de malai ......si una de ulei si una de zahar......vin si eu cu tot famiglionul ...si cu vecinele.......si promit sa votez si cu stangu si cu dreptu......da sa mi se dea dreptu................

      Ștergere
  6. Orice ati face, trebuie sa va decideti repede. 200.000 de semnaturi de sustinere se obtin tare greu si acest lucru il puteti face pana cel tarziu 25 martie, cand listele de candidati si tabelele de de sustinere se depun, conform legii, la la Biroul Electoral Central.

    RăspundețiȘtergere
  7. SCMD nu are ce cauta in politica. Daca participa la alegeri eu ma retrag din sindicat.
    Col r Boboc Grigore

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am onoarea sa va salut,
      Este inevitabila implicarea in politica. Un singur exemplu: daca filialele SCMD nu ar fi incheiat protocoale de colaborare cu USL, pe cand era in opozitie, credeti ca USL ar fi miscat un deget pentru revenirea pensiilor la cuantumul din decembrie 2010? Chiar si asa, a trebuit, pentru a determina actiunea lor, sa facem presiuni teribile, la toate nivelele, si chiar sa pregatim iesirea in strada.
      Si avem multe aspecte de acest gen.
      Politicul guverneaza si, pentru a corecta politicul, toate organizatiile societatii civile, cu atat mai mult sindicatele trebuie promoveze O POLITICA A INTERESULUI NATIONAL, GENERAL, PE LANGA INTERESUL DE GRUP SOCIAL.
      Lt Col (r) Dumitru Rinciog,

      Ștergere
    2. Despre care revenire vorbiti? Domnule Rinciog, ori sunteti in amarnica eroare, ori deja jucati politic, amagind oamenii.

      Ștergere
    3. Pentru cei care contesta vehement ca nu li s-a aplicat/aplica indexarea ii rog, inca odata, sa se gandeasca si la acei carora li se retinuse din pensie ,de la cateva sute, la cateva mii de lei. Pe langa aceste sume si problemele create acestor oameni, indexarea reprezinta ceva derizoriu. Daca fortam nota, puteam sa nu obtinem nimic (adica dezbateri nesfarsite in comisiile parlamentare, amanari in plen, etc) si acesti oameni (nu putini la numar) trebuiau sa inceapa si sa returneze sume la Casele de pensii ...
      Dar se va rezolva si problema indexarii, cu ceva efort din partea tuturor.
      Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

      Ștergere
    4. E tare, chestia cu "...interesul national" dar mai ales aia cu "interesul de grup social". Mai bine pregateam si chiar infaptuiam o iesire in strada cu ocazia deszapezirii, dotati cu lopeti si pusi pe treaba. Cred ca ar fi fost un plus, o trezire din amortire a memoriei.
      Protocoalele acelea mai functioneaza sau au devenit un fel de coabitare?
      Si daca pe liste se vor strecura tot felul de "auto" sau "electricieni" si "puscariabili" pe linga citiva cu adevarat dedicati cauzei, cine garanteaza? Dar politicul asta romanesc este ticsit cu tot felul de borfasi promovati de partide pe liste uninominale ca sa voteze prostimea(de fapt cum s-a intimplat, de avem un Parlament de rusine).

      Ștergere
    5. Daca CNSC va fi in stare sa intre in alegeri cu o lista proprie (acest lucru depinde, in mod hotarator, de decizia CD al SCMD din sedinta de maine) va pot incredinta ca liderii centrali si locali ai SCMD, din cate ii cunosc eu, nu vor include sau tolera pe o astfel de lista "electricieni" si/sau puscariabili. Cat despre "interesul national", unii dintre noi, poate de moda mai veche, mai credem si mai gandim ca nu suntem singurii care au un orizont de cultura suficient de larg incat sa vada ca acest hulit si demodat interes national sau, daca vreti, interes public, este, de fapt, interesul fiecaruia dintre noi - cei drept, pe termen ceva mai lung....
      Cele bune, d-le Adio arme!

      Ștergere
    6. Vom trai si vom vedea. Oricum notiunea de interes national, este una mult prea generala si apoi pentru definirea ei ar trebui sa existe si o natiune unita sub "Trei culori cunosc pe lume", caci pina s-or destepta romanii mai este mult. Somnul este prea adinc sau poate lehamitea prea mare de atitea promisiuni. Cu propaganda cum stati? Trebuie sa existe si o propaganda de contracarare a diversiunii. Sa auzim numai de bine.

      Ștergere
    7. Pentru dl.lt.col(r) Ranciog.
      Stimate domnule colonel, poate pe pagina principala a sindicatului se vor regasi si obiectivele de baza ale acestuia si stadiile de indeplinire .Ma refer in primul rand la noua lege a pensiilor militare care sa corecteze anomaliile geo-magnetice pe care le cuprind legile actuale in domeniu . In al doilea rand multi rezervisti asteapta vesti cu privire la aplicarea unitara, pentru toti rezervistii a HGS 1019 in scopul eliminarii discriminarii actuale ( cadre care au muncit in acelasi loc de munca , in acleasi interval de timp ,au avut aceleasi functii si atributiuni dar au iesit la pensie unii inainte de 2011 altii dupa 5 ian. 2011). Cei pensionati dupa 5 ian 2011 au grupa speciala , cei pensionati inainte de 2011 au normale. E normal? Care e punctul de vedere al conducerii centrale a sindicatului in caeste probleme? Anul trecut, toate interventiile la nivel central si de filiale sustineau noua lege a pensiilor militare precum si aplicare unitara a hot cu gr de munca. Acum, ce se intampla? Cu privire la legea reparatorie e foarte bine ca a aparut insa personal nu sunt de acord cu ideea milogelii fata de cei aflati vremelnic la putere. Militarii rezervisti trebuie sa-si ceara raspicat drepturile , desigur pe calea legala. In fond , majoritatea covarsitoare a rezervistilor sunt oameni de onoare, cu simtul datoriei si demnitatii si nu merita un tratament discriminatoriu si marginalizant. Pe timpul cat au fost in activitate ei si-au facut cu prisosinta datoria si atunci nu vad de ce niste politicieni aflati la carma puterii s-ar opune pentru solutionarea problemelor acestora. Spun aceasta gandind si la discrepantele uriase care sunt in domeniul pensiilor atat la civili cat si la militari .Idem cu veniturile uriase ale unor din companiile de stat , unele falimentare etc. Iata de ce consider ca drepturile trebuie cerute in picioare nu in genunchi deoarece un cadru militar care a slujit sub arme zeci de merita recunostinta nu umilinta. De acord ca soc civila trebuie sprijinita, poate se mai drege busuiocul ! Implicarea sindicatului in politica este de asemenea binevenita deoarece sunt scosi in fata oameni corecti, demni( sper sa nu fie altfel deoarece vedem cu ochii nostri ca si aici mai sunt din cei certati cu legea dar care trebuie scosi din randul candidatilor , altfel se compromite totul).

      Ștergere
    8. Foarte bine punctat ! Rezervistii in orice stat civilizat sunt priviti asa cum trebuie priviti oamenii ce au slujit zeci de ani sub arme si sub ordine permanente. Ei nu trebuie confundati cu cei care si-au luat credite cu buletinul in baza alocatiilor odraslelor sau ajutoarelor sociale si apoi nu mai pot ori nu mai vor sa-si plateasca ratele la banci si vine puterea sa le dea o pomana electorala.De aceea tot ce s-a facut relativ bine pentru rezervisti inclusiv legea reparatorie trebuie privite ca o compensare a vietii dure in regim cazon pe care au suportat-o acestia zeci de ani cu mandrie si demnitate ostaseasca nu ca o facilitate /pomana acordata de cei aflati vremelnic la carma.

      Ștergere
    9. Tot pentru stimatul dl. lt. col. ....nimic nou pe frontul de est, d-le colonel? Caci pe frontul de vest se intrezareste ceva miscare ........ma refeream la noua lege a pensiilor militare si la hotararea cu gr de munca......la nivel central nimic deosebit? Tacerea mieilor ? ori tacerea e de aur? ori tot e o frauda aplicarea unei hotarari juste, echitabile la toti rezervistii? ne-am vazut sacii in caruta si gata ...ne luam cu lopata?

      Ștergere
  8. Stimati concetateni, traim vremuri grele in care nu vremurile sunt sub om ci omul sub vremuri. O diktatura fioroasa de sorginte securistic-comunista si niste slugi supuse si plecate diktaturii isi fac de cap si distrug sistematic tot ceea ce e bun, valoros la noi. In aceste zile fierbinti, cu tot gerul de afara constatam cu stupoare ca oameni de mare valoare, barbati de stat patrioti sunt urmariti, anchetati si dusi la mititica fara nici o remuscare. Oameni cu functii fff mari care au adus imense servicii natiunii noastre mult incercate , care au transformat mormanele de fier vechi( cat Muntii Taurus ) mostenite de la sistemul de trista amintire in 1989 -luna undrea, deci le-au transformat intr-o industrie performanta si au creat milioane de locuri de munca, barbati de stat care au realizat in anii de dupa revolutie un sistem fff performant de irigatii si au modernizat agricultura romaneasca astfel incat acum suntem capabili sa asiguram peste 85% din hrana pentru populatie de pe plan intern, oameni de valoare care au transformat statiunile balneoclimaterice lasate in paragina de sistemul de dinainte de 89 in statiuni moderne ceea ce a condus la milioane de turist straini si atatea alte lucruri .Mai amintesc in treacat marile privatizari fff reusite cu sidex si petrom si tractorul si republica si cs resita si atatea altele .Ei bine, sistemul ticalos si ticalosit ii urmareste pe acesti bravi romani si-i duce la parnaie unde nu au nici un drept, nici tu iphone de ultima ora, nu tu gagicutze nu tu mertane bengoase etc.Datorita celor sicanati permanent de diktator si slugile sale securisto-comuniste, Romania este capabila acum sa suporte o buna parte din ratele celor multi si obiditzi, sa le dea locuri gratis la statiunile renovate si ultramodernizate gen herculane, borsec etc.Nu mai vorbim modernizarea cfr romanesti , cresterea vitezei de rulare medii la peste 180 km/h, gari ultramoderne, sisteme sigure chiar si prin zona sarulesti , faptul ca in orasul constanta vizitatorii au prilejul sa vada un cazinou ultramodernizat ( nu lasat in paragina de comunisti) etc si cu toate astea inalti responsabili din kefereu care au facut atata bine tarii si lor muuuuuuult mai bine , zac la mititica ! Drepte e oare? Pana cand sa suportam sistemul ticalos si ticalosit ? Pana cand sa suportam diktatura ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar pe patronul tau, Basescu, cel care a devalizat a patra flota comerciala a lumii, cel care are la activ atatea fraude incat i-ar trebui mai multe vieti pentru a-si ispasi pedeapsa in puscariile patriei, nu zici nimic? Chiar nimic?
      Ofiter secund

      Ștergere
    2. Secundule cu mintea stoarsa si creierul spalat de antene si antenisti, flota comerciala a fost scufundata de zeci de persoane importante dintre care unele au participat cu osardie la devalorizarea Bancorex, la distrugerea sistematica a sist de irigatii, la distrugerea a mii de fabrici si pierderea a milioane de locuri de munca. Cine era la carma tarii , creier spalat, cand a fost scufundata flota ?Cine era premier, ce a facut parlamentul ? Iar eu nu am patron ca tine , patronul meu sunt eu insumi, spoalatura de creier ce esti ! Voi atat stiti , sa latrati cum va da directiva cel ce va arunca niste ciozvarte pe la votari !

      Ștergere
    3. Gunoi basist, pupator de maini agere, lasa-l pe stapanul tau, ca dupa terminarea imunitatii i se va asigura "maxima siguranta". Te-ai descris perfect aici, dar, la fel ca stapanul tau, declari cu alte cuvinte ca altcineva a facut intre izmenele si pantalonii tai. Cu exceptia imprumutului care s-a evaporat, a casei pe care si-a facut-o cadou singur (idee pe care au adoptat-o si Dobritoiu et co., dar numai unii sunt cercetati), a saltarii in plan social a smecherilor si a bisnitarilor cu chip si asemanare siesi, dar fara capacitati constructive adecvate functiilor ocupate (nulitati umane), a taierii salariilor si pensiilor, sume care au fost subtilizate etc., intr-un cuvant, cu exceptia FURTISAGURILOR, ce a facut pentru tara acest matroz turnator si artagos? Multe vom afla dupa ce se va da cu DDT la Cotroceni, sunt convins. El a FURAT cu mult mai mult decat cei care l-au precedat. Nu l-au interesat decat "mapele profesionale" ale procurorilor si judecatorilor, ale asa- zisilor politicieni opozanti, pe baza carora i-a santajat ca ultima murdarie umana. Iar tu esti un slugoi propagandist al celui care ne-a furat timp de peste noua ani din amarata de paine neagra trudita, nu primita pentru bisnitareala, turnatorie si propaganda desantata.

      Ștergere
    4. Esti un adevarat gunoi mai pierde vara si nu meriti sa-mi pierd vremea cu tine, nemernicule. Tu ai stapani, mai multi care te platesc cu sacose cu zahar si ulei sarantocule si cu mici si bere cand au nevoie de tine sa le umpli urnele ! Eu nu am pronuntat nici un nume, mi-am dat cu parerea despre ce s-a intamplat in ultimii 24 de ani. Si ce paine neagra ai trudit tu parpa lacule si ciumpa lacule? Si unde ai trudit-o ? Ascultand antenele si votand cu ambele maini ce ti-au spus stapanii tai? Gata, haladitule ! Nu mai vreau sa te aud si sa te vad ! Esti o creatura bezmetica !

      Ștergere
    5. Gunoica basista, tu unde ai invatat limba romana? Prost o mai scrii... Si iti postezi incultura peste tot: aceleasi tip de greseli. Pune mana pe carte sau pe lopata! Nu manca rahat ca propagandistii de ultima speta, gunoica! Iar acum, mars la casierie, sa-ti incasezi firfiricii unei pomeni basiste!

      Ștergere
  9. Fratilor, sa-L sustinem pe dl. Radu Golban. Este un ROMAN adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, SCMD ar trebui sa-l sustina. Dar daca se va hotara sa se mearga cu o lista comunna de candidati, conform legii, dl. prof Goban nu poate fi inclus pe acesta lista, deoarece candideaza ca independent.

      Ștergere
  10. Domnule Colonel Boboc,
    Cred ca faceti o confuzie intre reprezentarea politica (candidatii partidelor) si reprezentarea societatii civile, reprezentarea reala a poporului.
    Un sindicat nu este parte a politicului, s-au n-ar trebui sa fie, ci este parte a societatii civile.
    Problema societatii civile este ca nu are forta de organizare, in timp ce punctul forte al Armatei a fost intotdeauna organizarea.
    Sindicatul dumneavoastra, prin componenta membrilor sai, are si experienta, dar si stiinta organizarii, deci, in mod natural, dumneavoastra ar trebui sa constituiti nucleul in jurul caruia sa se organizeze societatea civila.
    Si aceasta, cu pasi timizi, o sa va urmeze si o sa colaboreze gasind elementele de care are nevoie, tenacitate, disciplina, organizare
    Credeti oare ca degeaba va ataca forte politice sau chiar alte organizatii ?
    Va ataca deoarece le este teama de forta dumneavoastra de organizare, de disciplina dumneavoastra ostaseasca si tocmai de aceea incearca sa va dezbine si sa va faca sa stati deoparte.

    Va rog si pe dumneavoastra si pe altii sa luati in consideratie aceste pareri ale unui civil (doar un fost TR-ist), inainte de a face un pas pe care s-ar putea sa-l regretati.

    Cu respect,
    Mircea Popescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total de acord cu dvs. Trebuie sa inteleaga insa si cei din sindicat acest lucru , ma refer la membrii obisnuiti nu la cei din conducere, obisnuiti de regula sa ia bomobana de pe tort numai ei !

      Ștergere
    2. Domnule Popescu, tot ce spuneti este adevaratdar vreau sa va spun ca MILITARII DE CARIERA adica cei cu educatie militara, sunt ATIPICI pentru politica tocmai datotita acestei educatii care inseamna ONOARE,DEMNITATE, RESPECT FATA DE LUCRUL BINE FACUT,RESPONSABILITATE, si multe altele.In conditiile in care Noi suntem incompatibili cu acest domeniu,iar semenii nostri nu ne apreciaza, cred ca e mai bine sa nu ne bagam in aceasta mizerie .

      Ștergere
    3. Pai, da, sa nu ne bagam in aceasta "mizerie", sa ne lasam in continuare, condusi de infractori sau derbedei cu educatie sumara!...
      SA LASAM MITOCANIA SA CONDUCA ROMANIA!
      Ce ziceti de acest slogan pe care sa-l adoptam, cu totii, civili si militari, care mai avem ONOARE,DEMNITATE, RESPECT FATA DE LUCRUL BINE FACUT,RESPONSABILITATE?
      Mr. Jurescu Ionel

      Ștergere
  11. Pe pagina Diasporei (http://cnsc-diaspora.blogspot.ro/) am publicat cateva consideratii legate de necesitatea participarii europarlamentarilor din partea societatii civile.
    Mircea Popescu

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine sunteti dumneavoastra domnule Popescu?

    RăspundețiȘtergere
  13. Doresc sa stiu unde traieste si plateste impozite dl. Mircea Popescu ? Iar daca nu traieste in Romania cum poate coordona problematica CNSC in Republica Moldova si diaspora(toata!)?
    Cum a ajuns acest domn in CNSC ? E militar in rezerva sau activ ? La ce arma si ce promotie ? Daca este militar active, cei din tara unde traieste stiu aceasta ?
    Si mai e ceva: ce vrea sa spuna cind zice ca ''Uniunea Europeană trebuie să se regăsească sub forma unei confederaţii de state...'' ?
    Ii amintim ca Europa nu e si nu va ajunge ca SUA, inainte de disparitia acesteia din urma, precum si ca multi romani nu mai vor in acest ue unde am fost absorbiti ca sclavi si nu ca partener egali.
    Deci, daca acest domn MP vrea in confederatie sa stea acolo unde e si sa nu ne ,mai dea lectii la git cravat cum se leaga nodul.
    SCMD mai e sindicat sau a devenit anexa unor structure informative interne si externe ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ma gandeam cat va mai dura pana vor incepe atacurile la persoana si unele iesiri total necivilizate, care, in final, sa conduca la decizia de inchidere de catre administratori a comentariilor la articolele postate, asa cum s-a intamplat si cu paginile SCMD. Va spun asta din experienta administrarii acestor bloguri. Sper sa nu se ia si aici, pe paginile CNSC a astfel de decizie gresita.
      Acesta este doar inceputul!...
      Daca maine, 07.02.2014, Comitetul Director al SCMD va lua decizia sprijinirii in alegerile pentru PE a CNSC, sa va tineti bine!... Sa vedeti atunci atacuri in presa, la TV, pe Internet!
      Vom vedea iesiri furibunde, atacuri asupra celor ce se vor implica in mod concret, asupra candidatilor propusi, a membrilor de familie ai acestora, ce mai, tot tacamul de tip "dambovitean" al detractorilor.
      Noi, militarii, suntem deja obisnuiti cu acest tip de razboi. Sa speram ca vor rezista si se vor "cali" si partenerii nostri civili.

      Lt Col (r) Dumitru Rinciog

      PS: Dl. Popescu traieste in SUA dar cunoaste situatia din tara mai bine decat majoritatea politicienilor traiesc si muncesc in tara.

      Ștergere
  14. Mircea Popescu este cetatean roman si american, are domiciliu si in Romania si in America si plateste impozite si in Romania si in America.
    Nu, nu este ofiter activ, ci este in rezerva dupa terminarea scolii de ofiteri cu termen redus de la Ploiesti - radiolocatie, ca absolvent al Facultatii de Automatica din Bucuresti.

    CNSC, inteleg ca este altceva decat SCMD, adica este o componenta in devenire a societatii civile. Presupun ca ati dorit sa stiti daca sunt membru al Sindicatului dumneavoastra. Nu, nu sunt. Dar ca roman si cetatean roman ma consider membru al societatii civile.
    Daca ati fi citit cu atentie, ati fi inteles ca nu am propus, nici macar o singura clipa, ca UE sa devina o structura politica de tipul Statelor Unite sau URSS cum tinde acum, ci din contra, o asociere de state nationale, suverane si indpendente.

    Cat despre cine sunt, puteti vedea la adresa: http://mipopescu.wordpress.com/mircea-popescu/ si pe scurt:
    - Am aproape un sfert de veac de activitate civica, publica si publicistica in tara si in diaspora, medii sociale in care am trait si pe care le-am cunoscut profund atat in perioada regimului comunist, in timpul revolutiei anticomuniste din Decembrie 1989 ca participant direct din primele momente, cat si in diaspora precum si ca membru si lider in organizatii din perioada revolutionara a anilor '90 si apoi din diaspora;
    - Am contribuit la Legea privind relatiile statului roman cu romanii de pretutindeni, cu implicatii asupra acordarii cetateniei pentru romani pe baza principiului "jus sanguinis" si asupra dreptului de reprezentare parlamentare a diasporei.
    - Am avut propuneri pentru imbunatatirea activitatii externe a Romaniei, inclusiv la nivelul institutiilor statului roman, luind atitudine impotriva incercarilor de stirbire a caracterului suveran al Romaniei de catre cercurile sau personalitatile politice;
    - Am aparat si am promovat cauza reintregirii tarii si a aducerii Basarabiei acasa, propunand prin rezolutii transmise oficial pe linie guvernamentala, solutii de integrare a acesteia în Romania, inclusiv prin implicarea UE;
    - Am pledat pentru integritatea absoluta a Romaniei si am criticat vehement incercarile cercurilor extremiste de a crea enclave etnice, adevarate surse pentru pregatirea secesiunii tarii;

    In cconcluzie, daca prezenta mea deranjeaza, nu-i nicio problema sa dispar tot asa cum am aparut pentru a nu naste suspiciuni despre implicarea serviciilor externe si pentru a nu diminua astfel sansele de a se naste o organizatie influenta a societatii civile, asa cum tinde sa fie CNSC.

    Mircea Popescu
    http://mipopescu.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Popescu sper si va rog sa nu faceti o astfel de greseala!
      Faptul ca va implicati in astfel de proiecte poate deranja numai pe inamicii si detractorii neamului romanesc.
      Cu respect si pretuire pentru ceea ce ati facut si pentru ceea ce faceti,
      Lt Col (r) Dumitru Rinciog

      Ștergere
    2. Domnule Colonel Rinciog,
      Am explicat doamnelor/domnilor care si-au pus niste intrebari, poate indreptatite.
      Sper ca dupa explicatiile mele si dupa ce mi-au citit blogul "Diaspora si Reintregirea" (http://mipopescu.wordpress.com) s-au lamurit, iar daca nu, ii rog sa ma contacteze pe e-mailul personal: m.popescu@sbcglobal.net

      Mircea Popescu

      Ștergere
    3. Deosebit respect pentru automatistii de la intersectie Ciocianu. Probabil unul din baietii domnului Costea, fie-i tarana usoara!

      Ștergere
    4. Sunt promotie veche '69, coleg de grupa cu Valentin Cristea, fostul decan, cu Stefan Cojan, fost director la Oracle si cu multi, multi altii. Am studiat la vechea Politehnica de la Polizu. A fost de muuuult, in tinerete :-(

      Ștergere
    5. Scuzati, cred ca va refereati la capitanul Costea de la Ploiesti. Nu, noi eram la capitanul Grecu. Cei de la Electronica era la Costea. Imi mai aduc aminte si de nea Tudorica, plutonierul. Daca s-a dus Costea, care era mai tanar, ma gandesc cu tristete ca poate si ceilalti doi s-or fi petrecut la Domnul. Dumnezeu sa-l odihneasca,

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  15. Bine, am inteles !!! Dar cu ''confederatia de state'' cum ramine, sau nu am inteles eu bine !!!
    Am mai inteles si ca nu sinteti membru SCMD, dar SCMD este membru al CNSC, ba chiar ''mama'' care l-a nascut, pe cimpul de la Razoare, unde dvs. nu stiu daca erati, iar unii dintre scmd-isti nu prea vor deloc sa accepte ''topirea'' Romaniei intr-o ''confederatie'', nu vor regionalizari si, in general, nu mai vor lectii si presiuni sa faca asa si nu altfel.
    Cum dracului apar mereu unii cu mai multe cetatenii sa ne ''ajute'', de parca noi ne-am nascut ieri !!!
    Domnule Popescu, marturisesc sincer ca nu-mi inspirati incredere prin mai multe lucruri dar, cel essential se materializeaza in fraza aia nefericita :''2. Uniunea Europeană trebuie să se regăsească sub forma unei confederaţii de state ''; restul enuntului punctului 2 anuleaza practic fragmentul initial si eu cred ca este incercarea dvs. de a ne diminua vigilenta fata de notiunea de ''confederatie''.
    Eu nu pot sa va spun sa va retrageti, mai ales ca nici nu pot sa va spun cum ma numesc; o fac nu pentru ca imi place sa ofensez la adapostul anonimatului, iar daca vreodata voi fi in apropierea dvs. va voi aborda deschis.
    Faceti ce vreti dar sa stiti ca nu inspirati incredere !
    Daca vreti sa nu mai va scrie vreunul ca mine, limitati accesul la comentarii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti cumva, printre baietii aceia de la cooperativa "Ochiul si Timpanul", fractiunea Basescu?
      Uitati-va bine, ca a inceput sa ia apa corabia voastra iar comandantul Basecu, desi ar trebui s-o paraseasca ultimul, va fi primul care o va abandona, cu voi toti la bord.
      Sau esti in serviciul rusesc si vrei sa iei comanda "Diasporei" romanesti?
      Vezi ca prin SCMD sunt baieti care au lucrat ca si tine, si stiu sa-i detecteze, dupa miros, pe agentii deghizati in prieteni si "patrioti" romani care ar vrea si ei in CNSC
      OCHILA

      Ștergere
    2. Bun, am inteles ca planeaza suspiciunea. Se pare ca-i in firea romanului. Am inteles ca nu intentionati sa-mi cereti sa ma retrag. De fapt, din ce sa ma retrag, poate doar de la publicarea de articole si diverse pozitii pe acest mediu de comunicare intre oameni?
      Ideea cu "romanii-straini" care n-ar avea dreptul sau calitatea morala de a-si impartasi din experienta sau cunostintele capatate pe aiurea "romanilor-neaosi" este una dintre primele palme pe care le-am primit cand am m-am intors prima data in Romania dupa emigrare.
      Pe mine personal, nu ma mai afecteaza, nu o mai iau ca o ofensa personala. Stiu ca asta face din lipsa de deschidere a unora dintre cei care refuza orice privire dincolo de orizontul gardului care-i imprejmuieste curtea. Pacat.
      Folosesc termenul de "confederatie" deoarece altul mai adecvat nu exista. Intr-o confederatie, hotararile se iau in unanimitate, deci pe principiul egalitatii intre statele nationale, in timp ce intr-o federatie, hotararile se iau de organul comun (central) de conducere.
      Practic, Romania a optat pentru UE, este membra UE, iar acum trebuie sa aiba grija, alaturi de alte state nationale spre ce forma se indreapta aceasta UE, care deja are tendinte de a se transforma intr-o federatie.
      Bun, nu place termenul confederatie, cu ce poate fi inlocuit, deoarece, fie ca ne place sau nu, o intoarcere la Europa interbelica nu mai este posibila, iar marea majoritate a romanilor au ales UE?
      Solutia? Desigur, o reformare, pe cat posibil, a UE.
      Daca citeati blogul meu, ati fi gasit o trimitere la o lucrare pe care am prezentat-o intr-un mediu academic, intitulat "UE intre success si decadere" in care tratam exact teza aceasta. Poate intr-o zi o voi traduce in romaneste si o voi publica pe blog.
      Eu nu pot sa va limitez accesul deoarece sunt, ca si dumneavoastra, doar un "invitat".

      Ștergere
    3. Iata de ce nu am incredere !
      Uite cum ginditi dumneavoastra cei care ati ''emigrat'' . Ca madama asta ! http://www1.agerpres.ro/externe/2014/02/06/victoria-nuland-poate-fi-auzita-cum-jigneste-ue-intr-o-inregistrare-postata-pe-youtube-22-37-54
      Iar apoi ne explicati cum e treba cu UE !!!
      Ce va face acolo in tara aceea de va da, la toti, impresia ca aveti dreptate intotdeauna si sinteti cei alesi sa rezolvati toate enigmele si dilemele de pe acest Pamant ?
      M-am saturat sa-mi puna altii presedintele Statului indifferent cum votez, sa-mi spuna altii cum sa gindesc, cum sa ma port, ce legi sa voteze sau sa nu voteze Parlamentul, ce sefi sa fie pusi la institutii si care sa ramina acolo pe veci fiindca au semnat angajamente etc.
      Si sa mai stiti ceva: Romania NU A OPTAT PENTRU UE, ROMANIA A FOST ABSORBITA IN UE PENTRU A FI DEVALIZATA.
      Mai lasati-ne dracului cu limba asta de plexiglas ca m-am saturat.
      Si apoi, de unde stiti dvs. cum e cu UE daca locuiti si traiti intr-o tara care are fata de UE atitudinea doamnei de mai sus?
      Concetatenii dvs. educati de televizor ne cred si acum, dupa 25 de ani, comunisti( sint sigur ca stiti asta) ei habar neavind ca aceasta ideologie despre care li s-a spus ca e cancerul pe pamint, a fost inventata ACOLO.
      Asa ca as prefera sa ne spuna ce sa faca europarlamentarii romani CEL MULT un emigrant roman dintr-o tara UE.
      Nu va suparati pe mine dar incepe sa fie prea mult.
      Asa cum devenise excesiva pretentia acelei doamne, concetateana dvs. , de a candida si de a obtine postul de presedinte al Romaniei, ca si cum pe meleagurile astea au ramas doar arierati pe care trebuie, neaparat, sa-i lumineze altii.
      Cred ca nu ati trait epoca bolsevica, macar putin, fiindca altfel ati fi inteles de ce va spun eu acum aceste lucruri. Intre acea epoca si asta NU E NICIO DIFERENTA !!!
      Si mai e ceva: daca europarlamentarii romani vor actiona in lumina instructajului sau, daca nu va place termenul, parametrilor creionati de dvs. ne iau aia la ochi si vor spune ca sabotam UE.
      Sau poate asta si urmariti, cum rezulta si din expresia ''eleganta'' a doamnei de mai sus, doamna care bate drumurile sa sprijine ''opozitia proeuropeana'' de la Kiev dar desconsidera din ficati Europa.
      In sfirsit, poate nu meritati vorbele mele dure dar sa stiti ca nu e decit exprimarea sincera a unor trairi pe care le incearca multi romani insa ezita sa le exprime.
      In final va sugerez sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa incercati sa va figurati mental cam ce ar zice Barroso, sau un ambassador al unei tari UE, citind materialul scris de dvs.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  16. "Daca vreti sa nu mai va scrie vreunul ca mine, limitati accesul la comentarii" . Deci asta vreti, limitarea comentariilor? Dar de ce . mai baieti? Ne puteti explica de ce doriti suprimarea comentariilor pe blogurile CNSC?
    Eu, unul nu, inteleg care e chichirezul.

    RăspundețiȘtergere
  17. boboc poate sa se retraga din sindicat, deoarece e "fetita nevinovata", noi avem nevoie de barbati care sa lupte cu orice mijloace potrivite teroristilor politici. referitor la popescu, poate fi si ionescu, deoarece este tot un filfizon ce spune vorbe, ca sa treaca ziua cu pensia de 1000 de euro /zi

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim6 februarie 2014, 18:31, - Numai latri la cei care emit idei. Dar tu, in afara de a critici, rasuflate de mult, nu esti in stare sa ne spui ceva.
    Deci, care este viziunea ta in legatura cu ce ar trebuii sa faca europarlamentarii romani?

    RăspundețiȘtergere
  19. Raspund la intrebarea ultimului "Anonim".
    Sa fie, mai intai de toate CRESTINI! Am aflat dintr-o carte, recent citita ca Lenin, cu putin inainte de a muri ar fi spus ca,"daca Europa ar fi avut cel putin cinci crestini ADEVARATI, comunismul nu ar fi avut nici o sansa". Asa ca..., am inca, mari rezerve vis a vis de iplicarea SCMD in politica, pt.ca, din umilele mele cunostinte, politica fara compromis nu exista.
    Am onoarea sa va salut! Lt.col.(r) Ioan DUDU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel putin teoretic, comunismul ar fi trebuit sa fie o oranduire dreapta, fara printi si principi, fara conti si baroni mai mult sau mai putin locali, fara cocalari, interlopi , smenari, smecheri si becheri , saraci si extrem de bogati, fara votanti pe mici si bere, fara sarantoci, fara indivizi cu creierele spalate .Nu s-a putut in rimul rand datorita firii omului de rand care daca nu se simte sluga supusa, daca nu are un mentor pe care sa-l slugareasca si sub pulpana caruia sa se simta in siguranta , nu se simte bine.Foarte multi au vocatie de sluga, asta e realitatea si nu o putem ignora.Nenorocirea acestui neam al nostru-multe cozi de topor si multi prostovani, cu creierele spalate !

      Ștergere
    2. Acelasi...,pt.dl.anonim.-Si totusi postati si dv.macar o propunere, o idee, un sfat intelept - ce ar trebui sa faca,sa intreprinda cei care au mai multa minte(ca dv. spre exemplu), pt ca sa-i lamurim pe cei "cu vocatie de sluga" ca nu gandesc si nu actioneaza(cand merg la vot) in ineresgeneral si personal? Altfel, e simplu si usor sa ne ascundem sub anonimat. Dudu.

      Ștergere
    3. In primul rand cred ca ar trebui definit INTERESUL NATIONAL Dupa aceea, mai discutam. Daca doriti, pot sa postez cateva idei cu ceea ce ar trebui inclus in Interesul National.

      Ștergere
    4. Anonim, 9 februarie, 09.20 - nu ai vrea sa incepi dumneata sa definesti INTERESUL NATIONAL? Dupa aceea o vom face si noi ...

      Ștergere
    5. PREAMBUL
      România își recunoaște rădăcinile spirituale și culturale în tradiția creștină și își revendică continuitatea istorică ca moștenitoare de drept a statului național unitar, modern și reîntregit consfințit prin:
      - Actul Unirii Basarabiei cu România aprobat de Sfatul Țării de la Chișinău pe 27 Martie 1918,
      - Declarația Unirii Bucovinei cu România aprobată de Congresul General al Bucovinei la Cernăuți pe 15/28 Noiembrie 1918,
      - Rezoluția Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918

      In opinia mea, Preambulul defineşte caracteristicile esenţiale ale conceptului de "interes naţional" iar prin însușirea acestui concept apărarea şi promovarea interesului naţional ar însemna:
      - România are dreptul inalienabil la păstrarea și apărarea specificului său național reprezentat prin valorile sale morale şi spirituale tradiționale;
      - România își rezervă dreptul, ca în virtutea principiului "jus sanguinis" şi indiferent de presiunile exercitate de terți, să acorde cetățenia română tuturor românilor din afara graniţelor, precum şi urmaşilor din Basarabia și din celelalte teritorii care au aparținut Regatului României;
      - România își rezervă dreptul reprezentării și apărării dreptului la autodefinire şi la respectarea moştenirii istorice, culturale şi lingvistice comune a românilor, indiferent de locul lor de domiciliu;
      - România își va păstra neștirbită suveranitatea națională în cadrul UE sau a oricăror tratate sau convenții internationale;
      - România este un stat cu drepturi egale în cadrul UE, rezervându-și dreptul de a acționa pe baza principiului ”reciprocității” în cazurile de discriminarea la adresa statului, sau a cetățenilor săi, inclusiv în relațiile cu alte state membre ale UE.
      - România, prin dreptul istoric conferit de principiile stipulate în Preambul și pe baza precedentului internațional creat de Germania, își afirmă dreptul la reîntregirea națională.

      Mircea Popescu

      Ștergere
  20. Stimati domni ai SCMD !

    Am citit cu atentie si admiratie comentariile dumneavoastra legate de viitorii eurocandidati pentru alegerile din 25 mai a.c. Eu,subofiter in (r) am 72 de ani,sunt membru al SCMD si activez de la constituirea filialei Botosani. Va rog,respectuos,sa-mi acordati si mie sa scriu cateva pareri despre viitorii candidati.In primul rand persoanele care au dovedit si dovedesc prin actiunile domniilor lor in mod public si au argumente serioase in inima si ganduri si sunt in stare sa promoveze interesele Natiunii Romane in Parlamentul European,nu au decat sa o faca.Aceste persoane trebuiesc selectate de o comisie a SCMD ,care sa-si dea avizul de puterea,calitatea,demnitatea si onoarea nepatata a insului respectiv si sa nu insele asteptarile noastre,ale membrilor SCMD! Din cadrul SCMD-ului la europarlamentare ar putea fi probozabili foarte multi oameni de valoare,insa eu,personal m-asi referi doar la cativa meritosi; Dl.Prof.dr.Col.(r) Mircea Dogaru,Col.(r) Mircea Comaneci,Col.(r) Victor Popescu,Col.(r) Puiu Dita si m-asi opri la un independent,care ar trebui luat sub aripa SCMD-ului,domnul Prof.univ.ec.Radu Golban-un mare roman si un mare patriot,cel care se zbate din 2010 sa recupereze cei peste 18 miliarde de euro de la Germania. Am onoarea sa va salut si sa va multumesc pentru rabdarea de a parcurge scurtul meu mesaj! Cu stima si aleasa pretuire,Miroslav.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnia ta mai invata intai limba romana si abia apoi sa faci propuneri. Ce mari valori propui d-ta ? Cu dl. Golban, da as fi de acord restul insa.....oare numai coloneii sunt propozabili ? Dintre toti membrii secemedeului ...doar colonei....pe banda rulanta?

      Ștergere
    2. Da, corect, doar Dl Radu Golban si dl. Dogaru ar avea sanse sa fie alesi de populatie. Ceilalti, cu tot respectul pentru ce sunt si pentru ce fac, dar sunt, deocamdata, ilustri necunoscuti de romani, deci nu vor fi votati.

      Ștergere